Salata s rukolom i inćunima

Osvježite se uz laganu salatu od rukole i inćuna mariniranih u limunovom soku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 10 kom inćun
  • 2 šaka rukola
  • 5 kom rajčice, cherry
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 0.50 kom mozzarella
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica aceto balsamico
  • 0.50 mala žlica limunov sok

Priprema

  1. Na tanjur poslažite rukolu, potom poslažite inćune marinirane u limunovom soku, ukrasite cherry rajčicama, a preko svega razmrvite mozzarellu di bufala.
  2. Polijte maslinovim uljem, poprskajte octom i limunovim sokom i potom pospite prepečenim sjemenkama sezama.
  3. Poslužite uz prepečeni kruh natrljan češnjakom i pokapan maslinovim uljem.
Posjeti Gastro.hr