Šaran s kupusom

Prženi kupus stavite u lim za pečenje zajedno sa šaranom te sve zajedno zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 kom šaran
  • 1 grančica kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 0.50 šalica ulje suncokretovo
  • 1 žlica slatka paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite i operite šarana, posolite ga i popaprite pa ga premažite uljem i ostavite da odstoji pola sata.
  2. Glavicu kiseloga kupusa narežite na sitne komade i dobro popržite na ulju. Zatim istresite kupus u lim za pečenje, a odozgo stavite ribu, koju ste zavili u dva lista kiseloga kupusa. pospite crvenom paprikom i pecite na 180°c otprilike pola sata.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr