Satirske kofte

Turske mesne okruglice idealne su za pečenje na roštilju, brzo i jednostavno se pripremaju, i neodoljivo su fine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 500 g teletina, mršava
  • 125 g janjetina, mršava
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom paprika, zelena
  • 4 režanj češnjak
  • 1 mala žlica origano
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 0.50 vezica peršin, list

Priprema

  1. Usitnimo teletinu i janjetinu. Dodamo nasjeckan luk, češnjak, sol, papar, origano, papriku i peršin. Ponovno sve nasjeckamo dok ne bude vrlo sitno.
  2. Nakon što mješavina postane ujednačeno nasjeckana, narežemo je na kvadratiće. Stavimo na rešetku grilla i pečemo. Najfiniji su na vatri drvenog ugljena.
  3. Poslužimo s rajčicama, lukom i paprikama pečenim na roštilju.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Posjeti Gastro.hr