gastro postao
Turske mesne okruglice idealne su za pečenje na roštilju, brzo i jednostavno se pripremaju, i neodoljivo su fine
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 500 g teletina, mršava
- 125 g janjetina, mršava
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom paprika, zelena
- 4 režanj češnjak
- 1 mala žlica origano
- 0.50 mala žlica sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 0.50 vezica peršin, list
Priprema
- Usitnimo teletinu i janjetinu. Dodamo nasjeckan luk, češnjak, sol, papar, origano, papriku i peršin. Ponovno sve nasjeckamo dok ne bude vrlo sitno.
- Nakon što mješavina postane ujednačeno nasjeckana, narežemo je na kvadratiće. Stavimo na rešetku grilla i pečemo. Najfiniji su na vatri drvenog ugljena.
- Poslužimo s rajčicama, lukom i paprikama pečenim na roštilju.