Savršenstvo: Mini cupcakes s vanilijom i jagodama

Felicity Tai/Pexels Mini cupcakes s jagodama
Ovi kolačići od svježih jagoda su mekani, nježni i stvaraju potpunu ovisnost!
Vidi originalni članak

Postoji li minijaturnije, a savršenije zadovoljstvo od mini cupcakesa? Vjerujemo da se slažeš s nama i da je i tebi teško pronaći jednako ukusnu alternativu. Ovi sočni kolačići ne samo da su kriju jagode i zavodljivu kremu, nego znamo i male tajne kako da ispadnu što savršeniji.

Recimo, znaš li da su prašak za pecivo i soda bikarbona kombinacija koja daje svakom kolaču (pa i ovom) vrhunsku teksturu. Osim toga, dodaš li malo kiselog vrhnja ono ne samo da dodaje vlažnost, nego i pomaže da tijesto ostane dovoljno gusto tako da jagode ne potonu sve na dno kolačića.

 

Piše Pregacha Čokoladni cupcakes s punjenjem od vanilije i naranče

 

Pri mjerenju jagoda pazi da ih mjeriš nakon čišćenja i sjeckanja. Dodatni volumen i gustoću kremi od jagoda dat će šećer u prahu pa njime možeš zamijeniti kristal šećer, a finu aromu daje ekstrakt vanilije.

 

Mini cupcakes s vanilijom i jagodama

Sastojci - za tijesto (za oko 10 porcija):

  • 125 g mekog maslaca
  • 130 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili pola mahune vanilije
  • 60 ml mlijeka
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • prstohvat soli i sode bikarbone
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • po želji malo kiselog vrhnja

 

Ana Zelić Neodoljivi banana cupcakes s kremom od keksa i čokoladom

 

Sastojci - za kremu:

  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • ½ mahune vanilije (ili 1 žličica ekstrakta)
  • jagode za ukrašavanje

Postupak:

  1. Pećnicu unaprijed zagrij na 175 stupnjeva. Maslac i šećer pjenasto izmiješaj, a potom postupno dodaj jaja i vaniliju. Obje vrste brašna pomiješaj sa solju i praškom za pecivo.
  2. Odvoji potrebnu količinu mlijeka. U tijesto dodaj pola količine smjese s brašnom, a nakon toga mlijeko, a zatim drugu polovinu smjese s brašnom. Tijesto rasporedi u male kalupe za muffine pa ga peci 12-15 minuta. Ostavi kolačiće da se potpuno ohlade.
  3. Mascarpone, slatko vrhnje i šećer zamiješaj u gustu kremu. Neposredno prije nego što je krema gotova, dodaj vaniliju. Kremu stavi u slastičarsku vrećicu uz pomoć koje zatim ukrasi cupcakes.
  4. Pričekaj da se kolačići ohlade. Prije posluživanja svaki minijaturni cupcakes jagodama.

 

50 shades of hunger Mojito cupcakes - poslastica kojom prizivamo ljeto

Foodgasm Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta

 

 

Posjeti Gastro.hr