Kolumne 29. lipnja 2018.

Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Da biste pronašli savršeni recept za muffine, stvarno morate isprobati hrpu recepata. Nakon dugo godina, pronašla sam vrhunski recept za muffine – jedini koji će vam ikad trebati.

Iako je ljeto negdje nestalo, ja sam se ipak odlučila pripremiti ove ljetne cheesecake muffine s ribizlom. Naravno, možete koristiti i drugo bobičasto voće, pa i ono smrznuto!

 

Možda vas zanima... Palačinke od maka s curdom od limuna i limete Kolumne

 

Jednostavni sastojci i jednostavna priprema. Čak nisam koristila ni mikser nego sam pjenjačom sve sastojke umiješala. Gotovi su za svega 30 minuta, a puniti ih možete s bilo čim.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Mamini kroasani... zato jer su najbolji! Kolumne Možda vas zanima... Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor! Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Za 12 muffina srednje veličine potrebno vam je:

  • 390 g brašna
  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 160 ml suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g svježih ribizla (ili bilo kojih bobica, mogu i smrznute)

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 100 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Košarice za muffine smjestite u posudu za pečenje muffina.
  2. U posudu u kojoj ćete smutiti muffine dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol. Pjenjačom promiješajte sve sastojke.
  3. Dodajte ulje, mlijeko i jaja i brzo miješajte kako se ne bi stvorile grudice. 
  4. Smjesa za muffine će biti jako gusta.
  5. Dodajte ribizl i ručno špatulom pažljivo umiješajte kako ne biste zgnječili ribizl.
  6. Košarice za muffine punite  do vrha. Ja koristim žlicu za sladoled pa po jednu kuglu stavim u svaku košaricu.
  7. Svaki muffin pospite odozgora s malo šećera i pecite u pećnici 20 minuta.
  8. Za cheesecake kremu, u posudi mikserom izradite vrhnje za šlag do pola – kada se krene zgušnjavati onda dodajte krem sir i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
  9. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i ukrasite ohlađene muffine.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.