Iako je ljeto negdje nestalo, ja sam se ipak odlučila pripremiti ove ljetne cheesecake muffine s ribizlom. Naravno, možete koristiti i drugo bobičasto voće, pa i ono smrznuto!
Jednostavni sastojci i jednostavna priprema. Čak nisam koristila ni mikser nego sam pjenjačom sve sastojke umiješala. Gotovi su za svega 30 minuta, a puniti ih možete s bilo čim.
Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za 12 muffina srednje veličine potrebno vam je:
- 390 g brašna
- 300 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica soli
- 1 prašak za pecivo
- 160 ml suncokretovog ulja
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
- 300 g svježih ribizla (ili bilo kojih bobica, mogu i smrznute)
Za kremu:
- 200 g krem sira
- 100 ml vrhnja za šlag
Postupak pripreme:
- Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Košarice za muffine smjestite u posudu za pečenje muffina.
- U posudu u kojoj ćete smutiti muffine dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol. Pjenjačom promiješajte sve sastojke.
- Dodajte ulje, mlijeko i jaja i brzo miješajte kako se ne bi stvorile grudice.
- Smjesa za muffine će biti jako gusta.
- Dodajte ribizl i ručno špatulom pažljivo umiješajte kako ne biste zgnječili ribizl.
- Košarice za muffine punite do vrha. Ja koristim žlicu za sladoled pa po jednu kuglu stavim u svaku košaricu.
- Svaki muffin pospite odozgora s malo šećera i pecite u pećnici 20 minuta.
- Za cheesecake kremu, u posudi mikserom izradite vrhnje za šlag do pola – kada se krene zgušnjavati onda dodajte krem sir i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
- Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i ukrasite ohlađene muffine.
Dobar tek!