Kolumne 8322 prikaza 29. lipnja 2018.

Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta

Ena Kokanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Da biste pronašli savršeni recept za muffine, stvarno morate isprobati hrpu recepata. Nakon dugo godina, pronašla sam vrhunski recept za muffine – jedini koji će vam ikad trebati.

Iako je ljeto negdje nestalo, ja sam se ipak odlučila pripremiti ove ljetne cheesecake muffine s ribizlom. Naravno, možete koristiti i drugo bobičasto voće, pa i ono smrznuto!

 

Možda vas zanima... Palačinke od maka s curdom od limuna i limete Kolumne

 

Jednostavni sastojci i jednostavna priprema. Čak nisam koristila ni mikser nego sam pjenjačom sve sastojke umiješala. Gotovi su za svega 30 minuta, a puniti ih možete s bilo čim.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Mamini kroasani... zato jer su najbolji! Kolumne Možda vas zanima... Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor! Kolumne

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

Za 12 muffina srednje veličine potrebno vam je:

  • 390 g brašna
  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 160 ml suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g svježih ribizla (ili bilo kojih bobica, mogu i smrznute)

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 100 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Košarice za muffine smjestite u posudu za pečenje muffina.
  2. U posudu u kojoj ćete smutiti muffine dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol. Pjenjačom promiješajte sve sastojke.
  3. Dodajte ulje, mlijeko i jaja i brzo miješajte kako se ne bi stvorile grudice. 
  4. Smjesa za muffine će biti jako gusta.
  5. Dodajte ribizl i ručno špatulom pažljivo umiješajte kako ne biste zgnječili ribizl.
  6. Košarice za muffine punite  do vrha. Ja koristim žlicu za sladoled pa po jednu kuglu stavim u svaku košaricu.
  7. Svaki muffin pospite odozgora s malo šećera i pecite u pećnici 20 minuta.
  8. Za cheesecake kremu, u posudi mikserom izradite vrhnje za šlag do pola – kada se krene zgušnjavati onda dodajte krem sir i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
  9. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i ukrasite ohlađene muffine.

Dobar tek!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Rodan 03:00 06. Srpanj 2018.

    Obratite se: druzaiherbalcure@gmail.com za bilo kakav zdravstveni problem, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, Moj prijatelj preporučio dr Uzai da ja sam me uvjerio ... prikaži još! da ga kontaktiram, pripremio mi je korijen za travu, što me zatrudne, u roku od tri tjedna trudno sam (i naravno!) i rodila lijep zdravi dječak travnja, Dr. UZAI Herbal Remedy Je pouzdan lijek za sve vrste problema