Kolumne 02. lipnja 2018.

Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor!

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi imamo recept za najdraže kekse a ovo je moj! Tope se u ustima a idealni su izmrvljeni, kao podloga za cheesecake!

Naša nam je kolumnistica i vlasnica bloga Foodgasm Croatia otkrila svoje male tajne i trikove za savršene kekse. Bez obzira pripremate li klasične kekse za uživanje uz mlijeko ili pak omiljenom cheesecakeu želite dati finije note te ga nadograditi podlogom od domaćih keksi, uz Enine savjete, oni će baš uvijek ispasti upravo savršeno.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

TIPS & TRICKS za savršene kekse

  • Da biste uspješno koristili pečate za kekse, tijesto mora biti ohlađeno prije obrade
  • Nakon rezanja keksa, stavite ih opet u hladnjak ili zamrzivač netom prije pečenja, dok se pećnica ne ugrije. Manja je vjerojatnost da će se raširiti kod pečenja
  • Umjesto maslaca možete koristiti svinjsku mast a i margarin. No, ako koristite masnoću životinjskog porijekla, keksi će vam uvijek biti prhki dok ih margarin čini žilavijima.
  • Kekse za pečat uvijek razvaljajte deblje nego što biste inače kako bi se pečat imao gdje utisnuti.

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

 

Potrebno vam je:

  • 70 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 160 g maslaca
  • 1 žličica vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 160 g brašna
  • 15 g kukuruznog brašna
  • pečat i rezač za kekse 

Postupak pripreme:

  1. Šećer, šećer u prahu, maslac i ekstrakt vanilije pjenasto izmutite mikserom. Dodajte jaje, brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo te umijesite mekano tijesto. Prekrijte ga folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Na pobrašnjenoj podlozi, razvaljajte tijesto na jedan cm debljine te režite sa svojim modlicama i rezačima za kekse. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i složite vaše kekse ostavljajući malo prostora između svakog. Stavite ih u hladnjak dok se pećnica ne zagrije na 170 stupnjeva. Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.
  3. Ovaj recept možete koristiti za linzere i bilo koje kekse koji se pune s raznim kremama. Ja često znam ispeći jedan veliki keks i izmrviti ga za podlogu za cheesecake!

Dobar tek!
 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.