Savršenstvo okusa: Krumpir salata s roštilja

Getty Images Malo drugačija krumpir salata
Ovaj recept je savršen ako ti je ostalo kuhanog krumpira od prethodnog dana, a dodaš li mu malo mrkve, luka, peršina i naribanog parmezana (ili bilo kojeg sira koji se fino topi) u tren oka možeš pripremiti savršen obrok
Vidi originalni članak

Vrijeme je roštiljanja, druženja s prijateljima, ali i vrućina pa nam je svako jelo koje ne traži dugu pripremu posebno drago. Još ako k tome možemo iskoristiti sve ostatke povrća i mesa koje imamo kod kuće, i od njih pripremiti prava mala iznenađenja puna okusa i boja – evo razloga da odmah 'pripalimo vatru'!

Ovaj recept je savršen ako ti je ostalo kuhanog krumpira od prethodnog dana, a dodaš li mu malo mrkve, luka, peršina i naribanog parmezana (ili bilo kojeg sira koji se fino topi) u tren oka možeš pripremiti savršen obrok. Naravno, da bi bio zanimljiviji i ukusniji zapakiraj ga u foliju i baci na žar – svi će se okusi sljubiti na najljepši način, a dodatkom majoneze i otopljenog sira zalogaji će biti neodoljivi.

 

Danas za ručak Salata od krumpira s kobasicom - ovo morate isprobati!

 

Slobodno se poigraj s različitim vrstama povrća i testiraj koji se okusi najbolje sjedinjuju. Preporučujemo da uz sve ovo serviraš i zelenu salatu ili onu od mini rajčica – njihova svježina fino će nadopuniti puninu okusa u zapakiranoj foliji. Posluži pojedinačne porcije ili serviraj na velikom pladnju – garantiramo da će nestati u trenu.

Salata od krumpira s roštilja

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg kuhanog krumpira od prethodnog dana
  • 4 mrkve
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 1 vezica peršina
  • 150 g naribanog parmezana
  • 150 g majoneze
  • sol i papar

 

salata Proljetna salata od krumpira i jaja

 

Postupak:

  1. Krumpir oguli i nareži na ploške. Mrkvu očisti i oguli te je nareži na tanke ploške. Kuhaj 3-4 minute. Zatim ocijedi.
  2. Krumpir, mrkvu, luk, parmezan i majonezu pomiješaj, posoli i popapri. Peršin operi, protresi i natrgaj listiće. Polovicu peršina usitni i pomiješaj sa salatom.
  3. Stavi na sredinu aluminijske folije po porciju salate od krumpira i pospi preostalim peršinom. Presavij foliju da dobiješ paketiće i peci oko 20 minuta na roštilju.

 

Brzi ručak! Salata od krumpira i tune - kad vam se baš i ne da kuhati...

 

 

Posjeti Gastro.hr