Vrijeme je roštiljanja, druženja s prijateljima, ali i vrućina pa nam je svako jelo koje ne traži dugu pripremu posebno drago. Još ako k tome možemo iskoristiti sve ostatke povrća i mesa koje imamo kod kuće, i od njih pripremiti prava mala iznenađenja puna okusa i boja – evo razloga da odmah 'pripalimo vatru'!
Ovaj recept je savršen ako ti je ostalo kuhanog krumpira od prethodnog dana, a dodaš li mu malo mrkve, luka, peršina i naribanog parmezana (ili bilo kojeg sira koji se fino topi) u tren oka možeš pripremiti savršen obrok. Naravno, da bi bio zanimljiviji i ukusniji zapakiraj ga u foliju i baci na žar – svi će se okusi sljubiti na najljepši način, a dodatkom majoneze i otopljenog sira zalogaji će biti neodoljivi.
Slobodno se poigraj s različitim vrstama povrća i testiraj koji se okusi najbolje sjedinjuju. Preporučujemo da uz sve ovo serviraš i zelenu salatu ili onu od mini rajčica – njihova svježina fino će nadopuniti puninu okusa u zapakiranoj foliji. Posluži pojedinačne porcije ili serviraj na velikom pladnju – garantiramo da će nestati u trenu.
Salata od krumpira s roštilja
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 kg kuhanog krumpira od prethodnog dana
- 4 mrkve
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 1 vezica peršina
- 150 g naribanog parmezana
- 150 g majoneze
- sol i papar
Postupak:
- Krumpir oguli i nareži na ploške. Mrkvu očisti i oguli te je nareži na tanke ploške. Kuhaj 3-4 minute. Zatim ocijedi.
- Krumpir, mrkvu, luk, parmezan i majonezu pomiješaj, posoli i popapri. Peršin operi, protresi i natrgaj listiće. Polovicu peršina usitni i pomiješaj sa salatom.
- Stavi na sredinu aluminijske folije po porciju salate od krumpira i pospi preostalim peršinom. Presavij foliju da dobiješ paketiće i peci oko 20 minuta na roštilju.