gastro postao
Dodavanjem medvjeđeg luka, salatu od krumpira i jaja pretvorite u proljetnu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 0.50 vezica medvjeđi luk
- 3 kom krumpir, zreli
- 6 kom jaje kokošje
- 1.50 dl vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 žlica majoneza
- 1 mala žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpir u kori kuhajte u slanoj vodi, kada je kuhan, ogulite mu koru i nasjeckajte na kockice.
- Skuhajte tvrdo kuhana jaja i narežite ih na kockice. Medvjeđi luk narežite na manje komade.
- Pomiješajte medvjeđi luk, krumpir i jaja, napravite marinadu od majoneze, kiselog vrhnja, senfa, soli i svježe mljevenog papra.
- Pomiješajte povrće sa marinadom i ostavite 1 h u hladnjaku da se salata dobro ohladi.