Savršenstvo zvano panna cotta s karamelom

Skuhatćute
Talijanski naziv za savršenstvo.
Vidi originalni članak

Ovaj savršen talijanski desert jednostavan je za pripremu i zahtijeva svega nekoliko sastojaka. 

Panna cotta je desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od karamele. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima

 

Topi se u ustima... Desert s karakterom: Irish cream panna cotta

 

Panna cotta Zasladite se: Lagana panna cotta od vanilije

 

Potrebno vam je:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 520 g šećera
  • Mahuna vanilije
  • 2 listića želatine 


Priprema:

1. Uspite u tavu 400 g šećera i malo vode. Pustite da karamelizira. Ulijte karamelu u kalupe, uključujući i unutarnje rubove.

2. U drugoj zdjeli uspite 120 g šećera, mlijeko i slatko vrhnje te mahunu vanilije. Nakon što zakipi, maknite s vatre i dodajte želatinu. Polako miješajte dok se želatina se rastopi.

3. Ulijte smjesu u kalupe i neka se hladi preko noći.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr