Sekerpare

Kako bi se sirup brže upio u kolačiće, neka i on i kolači budu topli dok ga polijevate po njima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 281

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 120 g šećer, u prahu
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 125 g maslac, slani
  • 0.50 šalica griz
  • badem, oljušteni suhi

Sirup

  • 2.50 šalica voda
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte brašno s grisom, sodom i šećerom u prahu. Napravite udubljenje u sredini. Stavite u njega žumanjke i omekšani maslac. Zamijesite tijesto. Oblikujte loptice i stavite ih na nauljen lim za pečenje. Pritisnite ih lagano pa na svaki kolačić stavite badem, lješnjak ili pinjol. Pecite ih 20-30 minuta na 190°C.
  2. Za sirup u posudu ulijte dvije šalice vode. Dodajte limunov sok, zakuhajte i kuhajte pet-deset minuta.
  3. Polijte sirupom kolače i ostavite da ga upijaju neko vrijeme.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr