gastro postao
Kako bi se sirup brže upio u kolačiće, neka i on i kolači budu topli dok ga polijevate po njima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 281
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 120 g šećer, u prahu
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 125 g maslac, slani
- 0.50 šalica griz
- badem, oljušteni suhi
Sirup
- 2.50 šalica voda
- 2 šalica šećer, kristal
- 2 žlica limunov sok
Priprema
- U zdjeli izmiješajte brašno s grisom, sodom i šećerom u prahu. Napravite udubljenje u sredini. Stavite u njega žumanjke i omekšani maslac. Zamijesite tijesto. Oblikujte loptice i stavite ih na nauljen lim za pečenje. Pritisnite ih lagano pa na svaki kolačić stavite badem, lješnjak ili pinjol. Pecite ih 20-30 minuta na 190°C.
- Za sirup u posudu ulijte dvije šalice vode. Dodajte limunov sok, zakuhajte i kuhajte pet-deset minuta.
- Polijte sirupom kolače i ostavite da ga upijaju neko vrijeme.
Izvor Skuhatćute