gastro postao
                                            
                                        
                                    Kako bi se sirup brže upio u kolačiće, neka i on i kolači budu topli dok ga polijevate po njima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 281
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
 - 120 g šećer, u prahu
 - 1 mala žlica soda bikarbona
 - 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 125 g maslac, slani
 - 0.50 šalica griz
 - badem, oljušteni suhi
 
Sirup
- 2.50 šalica voda
 - 2 šalica šećer, kristal
 - 2 žlica limunov sok
 
Priprema
- U zdjeli izmiješajte brašno s grisom, sodom i šećerom u prahu. Napravite udubljenje u sredini. Stavite u njega žumanjke i omekšani maslac. Zamijesite tijesto. Oblikujte loptice i stavite ih na nauljen lim za pečenje. Pritisnite ih lagano pa na svaki kolačić stavite badem, lješnjak ili pinjol. Pecite ih 20-30 minuta na 190°C.
 - Za sirup u posudu ulijte dvije šalice vode. Dodajte limunov sok, zakuhajte i kuhajte pet-deset minuta.
 - Polijte sirupom kolače i ostavite da ga upijaju neko vrijeme.
 
Izvor Skuhatćute