Semifredo od limuna i divlje metvice

Divlja menta se zbog intenzivnih aroma sjajno slaže s koktelima i ljetnim salatama, pa čak i s lubenicom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 517

Potrebno vam je

  • 1 kom jaje kokošje
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, kristal
  • 150 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 50 g maslac, neslani
  • 300 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Vrlo je važno da u pripremi ovog deserta jaja budu svježa. Istucite jaje, žumanjke, šećer i sok limuna, te limunovu koricu miješalicom ili ih blendajte.
  2. Maslac otopite na pari i umiješajte u smjesu jaja i šećera. Kratko kuhajte pa premjestite u ledenu kupelj i miješajte dok se ne ujednači i poveže.
  3. Limunovu koricu kuhajte s malo šećera da pusti aromu i postane gusti sirup. Procijedite ga.
  4. Slatko vrhnje istucite električnim mikserom u fini čvrsti šlag. Umiješajte ga u kremu koju ste ohladili u ledenoj kupelji. Dodajte i sirup koji ste ohladili.
  5. Željeni kalup obložite prozirnom folijom za kućanstvo te u njega ulijte dobivenu smjesu. Stavite u hladnjak da se dobro stisne i režite na željene oblike.
  6. Servirajte na podlozi od kakaa te ukrasite svježim listićima metvice.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Posjeti Gastro.hr