gastro postao
Divlja menta se zbog intenzivnih aroma sjajno slaže s koktelima i ljetnim salatama, pa čak i s lubenicom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 517
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g šećer, kristal
- 150 ml sok od limuna (prirod. svježi)
- 50 g maslac, neslani
- 300 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Vrlo je važno da u pripremi ovog deserta jaja budu svježa. Istucite jaje, žumanjke, šećer i sok limuna, te limunovu koricu miješalicom ili ih blendajte.
- Maslac otopite na pari i umiješajte u smjesu jaja i šećera. Kratko kuhajte pa premjestite u ledenu kupelj i miješajte dok se ne ujednači i poveže.
- Limunovu koricu kuhajte s malo šećera da pusti aromu i postane gusti sirup. Procijedite ga.
- Slatko vrhnje istucite električnim mikserom u fini čvrsti šlag. Umiješajte ga u kremu koju ste ohladili u ledenoj kupelji. Dodajte i sirup koji ste ohladili.
- Željeni kalup obložite prozirnom folijom za kućanstvo te u njega ulijte dobivenu smjesu. Stavite u hladnjak da se dobro stisne i režite na željene oblike.
- Servirajte na podlozi od kakaa te ukrasite svježim listićima metvice.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić