Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice

Getty Images
Iskoristi sezonu šparoga za pripremu neodoljivih, hrskavih grickalica.
Vidi originalni članak

Pečene šparoge poslužit će kao prilog, brza večera ili zanimljiva grickalica. Budi pažljiva kako bi ostale u komadu, ali i strpljiva kod umakanja u jaja i mrvice te okretanja tijekom pečenja. Uz malo truda, šparoge će biti bolje od očekivanog. 

Posluži ih vruće i hrskave uz hollandaise, umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Dobar tek!

 

Začinjeno s ljubavlju Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može!

 

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 250 g krušnih mrvica
  • Brašno
  • 2 velika jaja
  • 500 g šparoga
  • 120 g parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje. Papir premaži žlicom maslinovog ulja.
  2. U jednu posudu stavi brašno, u drugu mrvice i naribani parmezan, sol i papar, a u treću jaja smućkana s preostale dvije žlice maslinovog ulja.
  3. Šparoge operi pa im odreži tvrde završetke. Najpri ih umočite u brašno, pa u jaja, a na kraju u smjesu mrvica.
  4. Položi ih na papir za pečenje i poprskaj s još malo maslinovog ulja.
  5. Peci ih 12-14 minuta, sve dok ne postanu hrskave. Tijekom pečenja ih jednom okreni kako bi se ravnomjerno ispekle.

Posluži odmah!

 

U slast! Sezonska namirnica: Šparoge za doručak, ručak i večeru

 

Posjeti Gastro.hr