Slasna palačinka s jabukama - iz pećnice

SHUTTERSTOCK Dutch baby palačinka s jabukama
Za doručak se počasti pahuljastom dutch baby palačinkom s jabukama
Vidi originalni članak

Dutch baby palačinke nemaju veze s Nizozemskom; riječ je o pahuljastoj palačinki iz pećnice koja je osmišljena u SAD-u početkom prošlog stoljeća. Postoji nebrojeno mnogo različitih verzija, i slatkih i slanih, ali većina uključuje sezonsko voće i šećer u prahu.

Mi smo se ovog puta opredijelili za verziju s jabukama, čija priprema traje manje od pola sata. Naravno, možeš dodati i žličicu cimeta, malo muškatnog oraščića, klinčića ili pripremiti karamel. U slast!

 

Novo ruho A zašto ne probaš - buhtle punjene jabukama?

 

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 100 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 4 jaja
  • 160 ml mlijeka

Sastojci:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. U tavi zagrij dvije žlice maslaca pa dodaj oguljene i tanko narezane jabuke. Kuhaj dok ne omekšaju, pospi smeđim šećerom pa još kratko drži na laganoj vatri kako bi se šećer otopio – uz stalno miješanje.
  2. Izmiksaj jaja sa žlicom bijelog šećera pa dodaj dvije žlice otopljenog maslaca. Potom dodaj mješavinu brašna i soli. Pažljivo promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  3. Poslaži jabuke na dno posude prikladne za pečenje u pećnici pa ih prelij pripremljenim tijestom. Peci 15-ak minuta, dok palačinka ne poprimi zlatnu boju.

Pospi šećerom u prahu i serviraj!

 

recept iz djetinjstva Kolač od jabuka i griza - najfinija i najbrža slastica

Posjeti Gastro.hr