Sezona jabuka donosi nam neke sjajne recepte, a buhtle s punjenjem od jabuka zasigurno su nam jedan od najdražih. Iako nas klasična punjenja koja uključuju pekmez i čokoladu itekako vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti koja uključuje najsočnije slatke jabuke i dozu finih začina.
Sve što će ti trebati jest klasično tijesto za buhtle, a recept Tihane Topčić za to će itekako dobro poslužiti. Potraži ga u nastavku, pa se baci na miješenje.
Kada je gotova priprema tijesta, pusti ga da se diže, a za to vrijeme pripremi nadjev od jabuka. Jabuke nasjeckaj na sitno i poprskaj limunovim sokom. U dubljoj posudi otopi kockicu maslaca, dodaj jabuke i pirjaj nekoliko minuta. Dodaj ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i druge začine po želji.
Pirjaj dok jabuke malo ne omekšaju, a zatim dobivenom smjesom puni tijesto. Buhtle dobro zatvori sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio te ih posloži jednu do druge u posudu za pečenje.
Buhtle premaži maslacem i peci dok se ne zarumene. Na kraju ih pospi šećerom u prahu koji je pomiješan s cimetom.
U slast!