Sezonski quiche s pršutom i tikvicom

Getty Images
Lagan spoj vrhnja, tikvica i pršuta na stol će donijeti prave sezonske okuse i oduševiti baš svakog tko će ovu pitu isprobati...
Vidi originalni članak

Gotovo lisnato tijesto bit će sjajna zamjena prhkom, a nadjev zatim pripremite po svom ukusu. Mi smo u svoj ubacili kiselo vrhnje, ribani sir, jaja, pršut i tikvicu. Koristite li tikvicu, obavezno ju ocijedite prije nego što ćete je dodati u smjesu.

 

Nikolina's Kitchen Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira

 

Imate li više vremena, umjesto lisnatog umijesite prhko tijesto od 300 g brašna, 100 g maslaca, jednog jaja i malo soli. Tijesto razvaljajte i posložite u četvrtasti lim pazeći da i rubove obložite tijestom kako nadjev ne bi tijekom pečenja iscurio. 

 

petra terner Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica

 

Potrebno vam je:

  • 300 g lisnatog tijesta ili prhko tijesto
  • 4 jaja
  • 4 dcl kiselog vrhnja
  • 80 g ribanog sira
  • 8 feta pršuta
  • 1 tikvica
  • 1 šaka bosiljka
  • Sezam

Postupak pripreme:

  1. Odmrznite tijesto i rastanjite ga valjkom u veličinu duguljastog lima za pečenje. 
  2. Premažite kalup maslacem pa obložite tijestom dno i rubove.
  3. Umutite jaja s vrhnjem i posolite. 
  4. Tijesto izbockajte vilicom i pecite deset minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C
  5. Za to vrijeme nasjeckajte pršut na sitne komadiće.
  6. Tikvicu naribajte, posolite i pustite da otpusti tekućinu. Istisnite tekućinu iz tikvica pa je zajedno s pršutom ubacite u mješavinu jaja i vrhnja.
  7. Tijesto izvadite te ga prelijte mješavinom vrhnja, jaja, pršuta i tikvice te pospite sirom. 
  8. Na kraju dodajte i listiće bosiljka, a može i sezam.
  9. Vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr