Kolumne 2207 prikaza 01. travnja 2019.

Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica

Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava pita od tikvica i šparoga idealna je za prvi dan travnja...

Pojavile su se i prve šparoge i svi smo jedva čekali započeti s pripremom proljetnih recepata. Ovoga puta kombinirali smo tikvice i šparoge u jedinstvenom spoju prhkog tijesta i svježeg sira. 

 

 

Možda vas zanima... Punjene palačinke na novi način - povrtni paketići sreće Kolumne

 

 

Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.

 


 | Author: Petra Terner Petra Terner

 

Za prhko tijesto potrebno vam je:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g pročišćenog maslaca sobne temperature
  • Pola žličice šećera
  • Žličica soli
  • ½ praška za pecivo
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice svježeg sira

Priprema:

  1. Prosijajte brašno te mu dodajte šećer, sol i prašak za pecivo. Kada ste izmiješali suhe sastojke, dodajte im žumanjak, maslac i svježi sir.
  2. Zamijesite tijesto, formirajte ga u kuglu te zamotajte u prozirnu foliju.
  3. Ostavite da se odmori nekoliko sati u hladnjaku.
  4. Prije pripremanja, tijesto izvadite iz hladnjaka te ga ostavite na sobnoj temperaturi.

 

 

Možda vas zanima... Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama Kolumne

 

 

Punjenje od šparoga:

  • Vezica šparoga
  • 300 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 1,5 tikvica
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Šparoge kratko kuhajte u vodi dok ne omekšaju te ih narežite na tanke kolutiće.
  2. Izmještajte svježi sir s jajem te smjesi dodajte šparoge. Sve zajedno pomiješajte uz malo soli.
  3. Na tijesto stavite tikvice te na njih smjesu od sira i šparoga. Smjesi možete dodati još neki začin po želji ako vam odgovara.
  4. Na vrh stavite vrhove šparoga te pecite na temperaturi od 180 °C dok ne quiche ne porumeni (30 – 45 min).

 

Ova kombinacija namirnica bit će dovoljna za 4 mala kalupa ili jedan veliki. Uz quiche poslužite umak od sira i grčkog jogurta.

 

 | Author: Petra Terner Petra Terner

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.