Pojavile su se i prve šparoge i svi smo jedva čekali započeti s pripremom proljetnih recepata. Ovoga puta kombinirali smo tikvice i šparoge u jedinstvenom spoju prhkog tijesta i svježeg sira.
Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.
Za prhko tijesto potrebno vam je:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g pročišćenog maslaca sobne temperature
- Pola žličice šećera
- Žličica soli
- ½ praška za pecivo
- 1 žumanjak
- 2 žlice svježeg sira
Priprema:
- Prosijajte brašno te mu dodajte šećer, sol i prašak za pecivo. Kada ste izmiješali suhe sastojke, dodajte im žumanjak, maslac i svježi sir.
- Zamijesite tijesto, formirajte ga u kuglu te zamotajte u prozirnu foliju.
- Ostavite da se odmori nekoliko sati u hladnjaku.
- Prije pripremanja, tijesto izvadite iz hladnjaka te ga ostavite na sobnoj temperaturi.
Punjenje od šparoga:
- Vezica šparoga
- 300 g svježeg sira
- 1 jaje
- 1,5 tikvica
- Prstohvat soli
Priprema:
- Šparoge kratko kuhajte u vodi dok ne omekšaju te ih narežite na tanke kolutiće.
- Izmještajte svježi sir s jajem te smjesi dodajte šparoge. Sve zajedno pomiješajte uz malo soli.
- Na tijesto stavite tikvice te na njih smjesu od sira i šparoga. Smjesi možete dodati još neki začin po želji ako vam odgovara.
- Na vrh stavite vrhove šparoga te pecite na temperaturi od 180 °C dok ne quiche ne porumeni (30 – 45 min).
Ova kombinacija namirnica bit će dovoljna za 4 mala kalupa ili jedan veliki. Uz quiche poslužite umak od sira i grčkog jogurta.