Ostatak biskvita prenamijeni u sezonski trifle

Stockfood
Ako si pekla tortu i preostali su ti rubovi biskvita, ili jednostavno nisi zadovoljni izgledom, pripremi izvrstan sezonski trifle.
Vidi originalni članak

Trifle je u osnovi engleski desert koji se sastoji od natopljenog biskvita, slastičarske kreme i voća. Postoji niz različitih verzija s browniesima, čokoladnim kremama, džemom, rastopljenom čokoladom i mrvicama, karamelom, keksićima... Popis je beskrajan, a konačan rezultat ovisi samo o stanju u tvom hladnjaku i smočnici.

Budući da je sezona bobičastog voća, idealno je vrijeme za pripremu brze voćne bombe koja će te osvježiti i zadovoljiti želju za slatkim. Svoj trifle možeš servirati u velikoj staklenoj posudi, po uzoru na originalni recept, ili u malim čašicama.

 

slatka nova godina Za prste polizati: Složi čokoladni trifle iz snova

 

Sastojci:

  • 500 g biskvita
  • 60 g šećera u prahu
  • 600 ml hladnog slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g jagoda
  • 150 g malina
  • 150 g borovnica
  • 150 g kupina
  • 150 g džema od jagode ili maline

Priprema:

  1. Biskvit natrgaj na komade ili nareži na kocke.
  2. Hladno slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
  3. Džem zagrij u mikrovalnoj pećnici ili u malom lončiću na štednjaku.
  4. U veliku staklenu posudu složi trećinu biskvita, trećinu vrhnja, mješavinu bobica pa prelij džemom. Ponovi postupak još dva puta tako da završiš s voćem.

 

doručak i desert... Divne sezonske poslastice s borovnicama

 

Dobro rashladi prije posluživanja!

Posjeti Gastro.hr