Trifle se poslužuje u velikim staklenim posudama ili čašama, kako bi se istaknuli svi divni slojevi. Obično se sastoji od drobljenog keksa ili biskvita, slastičarske kreme, voća i tučenog vrhnja, no postoje i alternativne, čokoladne verzije.
Za pripremu triflea možeš iskoristiti i ostatke biskvita, drobljene keksiće, piškote, preostale medenjake ili muffine. Mi ti predlažemo da ovu svečanu novogodišnju verziju uzdignete na viši nivo i upotrijebiš brownies od tamne čokolade. Pričekaj da se ohladi, a potom ga nareži na kocke i polovicu poslaži po dnu posude.
Nastavi gradnju triflea redom voća, u ovom slučaju višanja ili malina. Možeš koristiti i višnje iz kompota, samo ih dobro procijedi. Premaži čokoladnim ganacheom, a potom i tučenim vrhnjem. Ponovi postupak – ovisno o visini posude i dostupnim namirnicama.
Završi slojem tučenog vrhnja, ukrasi strugotinama čokolade i voćem i dobro ohladi prije posluživanja.
Uživaj u ovom predivnom novogodišnjem desertu!