Trifle je engleski desert koji se obično priprema od razlomljenog biskvita, kreme, želea i voća da bi se zatim u visoku posudu slagali neodoljivi slojevi i stvorili fini, osvježavajuć desert. Mi smo se odlučili za nešto jednostavniju verziju u kojoj smo kremu zamijenili pudingom, a biskvit keksima.
Kombinaciji smo dodali još i svježe maline i genijalan desert gotov je u svega 15 minuta. Kako se trifle poslužuje hladan, idealan je za ljetna druženja na otvorenom.
Također, okus pudinga prilagodite sebi pa tako birajte između čokoladnog ili okusa vanilije, a umjesto keksića u kombinaciju možete ubaciti i ostatke kakvog finog biskvit kolača.
Potrebno vam je:
- 3 šalice mlijeka
- 100 g puding u prahu (vanilija ili čokolada)
- 4 žlice šećera
- 200 g slatkog vrhnja
- 2 šalice maline
- čokoladni keksi ili biskvit
Priprema:
- U posudu s mlijekom dodajte puding i šećer pa miksajte dvije minute.
- Umiješajte vrhnje.
- U visoku čašu stavite kekse ili razlomljeni biskvit, dodajte nekoliko malina pa smjesu s pudingom.
- Ponovite postupak. Ostavite u hladnjaku sat vremena prije posluživanja.
Dobar tek!