Recepti 3460 prikaza 16. srpnja 2019.

Divne sezonske poslastice s borovnicama

Getty Images

Powered by:

Ove slasne pločice s džemom od borovnica i chia sjemenki bit će odličan doručak, brunch, gablec i desert...

Pripremite ove zdrave i slatke pločice i uživajte u njima tijekom cijelog radnog tjedna. Kako bi zaista bile ukusne toliko dugo, pričekajte da se u potpunosti ohlade, a potom ih spremite u plastičnu posudu s poklopcem i čuvajte na sobnoj temperaturi.

Naravno, možete koristiti i kupovni džem, ali predlažemo da ipak utrošite pola sata na pripremu domaćeg. Imat će neodoljivu teksturu i boju, a bit ćete sigurni i u kvalitetu svih sastojaka. 

 

borovnice Možda vas zanima... Borovnice i krem sir u neodoljivom desertu Recepti

 

Sastojci za džem od borovnice:

  • 280 g borovnica
  • 30 ml javorovog sirupa
  • 2 žlice chia sjemenki

Sastojci za smjesu od zobenih pahuljica:

  • 160 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 zrele banane (otprilike 200 g)
  • 50 ml javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Borovnice i javorov sirup pomiješajte u posudici i zagrijavajte desetak minuta, sve dok bobice ne počnu otpuštati tekućinu. Potom pričekajte da zavrije, miješajte i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se džem zgusnuo.
  2. Umiješajte chia sjemenke pa kuhajte još pet minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obložite papirom za pečenje.
  4. Polovicu (80 g) zobenih pahuljica ubacite u blender i izblendajte u fino brašno. Prebacite u veliku posudu pa pomiješajte s preostalih 80 g zobenih pahuljica.
  5. Dodajte zgnječene banane, javorov sirup i ekstrakt vanilije pa sve dobro pomiješajte.
  6. Veći dio tijesta prebacite u pripremljenu posudu za pečenje i zagladite. Premažite pripremljenim džemom pa po vrhu rasporedite ostatak tijesta.
  7. Pecite otprilike pola sata kako bi vaše pločice s borovnicama poprimile zlatnu boju.
  8. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade prije rezanja.

Uživajte!

 

Možda vas zanima... Borovnice - te slatke male magične bobice... Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.