Recepti 757 prikaza 14. kolovoza 2019.

Sezonski trifle kojem ćete teško odoljeti

Getty Images

Powered by:

Ako ste pekli tortu i preostali su vam rubovi biskvita, ili jednostavno niste zadovoljni izgledom, pripremite izvrstan sezonski trifle.

Trifle je u osnovi engleski desert koji se sastoji od natopljenog biskvita, slastičarske kreme i voća. Postoji niz različitih verzija s browniesima, čokoladnim kremama, džemom, rastopljenom čokoladom i mrvicama, karamelom, keksićima... Popis je beskrajan, a konačan rezultat ovisi samo o stanju u vašem hladnjaku i smočnici.

Budući da sezona bobičastog voća još uvijek traje, idealno je vrijeme za pripremu brze voćne bombe koja će vas osvježiti i zadovoljiti želju za slatkim. Svoj trifle možete servirati u velikoj staklenoj posudi, po uzoru na originalni recept, ili u malim čašicama.

 

Možda vas zanima... Trifle od jabuka oduševljava u slojevima! Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g biskvita
  • 60 g šećera u prahu
  • 600 ml hladnog slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g jagoda
  • 150 g malina
  • 150 g borovnica
  • 150 g kupina
  • 150 g džema od jagode ili maline

 

Priprema:

  1. Biskvit natrgajte na komade ili narežite na kocke.
  2. Hladno slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
  3. Džem zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili u malom lončiću na štednjaku.
  4. U veliku staklenu posudu složite trećinu biskvita, trećinu vrhnja, mješavinu bobica pa prelijte džemom. Ponovite postupak još dva puta tako da završite s voćem.

 

trifle Možda vas zanima... Trifle s jagodama i mangom Kolumne

 

Dobro rashladite prije posluživanja!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.