Trifle je u osnovi engleski desert koji se sastoji od natopljenog biskvita, slastičarske kreme i voća. Postoji niz različitih verzija s browniesima, čokoladnim kremama, džemom, rastopljenom čokoladom i mrvicama, karamelom, keksićima... Popis je beskrajan, a konačan rezultat ovisi samo o stanju u tvom hladnjaku i smočnici.
Budući da je sezona bobičastog voća, idealno je vrijeme za pripremu brze voćne bombe koja će te osvježiti i zadovoljiti želju za slatkim. Svoj trifle možeš servirati u velikoj staklenoj posudi, po uzoru na originalni recept, ili u malim čašicama.
Sastojci:
- 500 g biskvita
- 60 g šećera u prahu
- 600 ml hladnog slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 400 g jagoda
- 150 g malina
- 150 g borovnica
- 150 g kupina
- 150 g džema od jagode ili maline
Priprema:
- Biskvit natrgaj na komade ili nareži na kocke.
- Hladno slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
- Džem zagrij u mikrovalnoj pećnici ili u malom lončiću na štednjaku.
- U veliku staklenu posudu složi trećinu biskvita, trećinu vrhnja, mješavinu bobica pa prelij džemom. Ponovi postupak još dva puta tako da završiš s voćem.
Dobro rashladi prije posluživanja!