Slatki užitak: Sirup od krušaka

Thinkstock
Pravite li sirup od jabuke, kruške ili dunje, može mu se dodati i malo mrkve za još bolji okus. Uvijek možete kombinirati i više voća.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 304

Potrebno vam je

  • 1000 g šećer, kristal
  • 3000 g kruška (cijela)
  • 25 g limunska kiselina

Priprema

  1. Ogulite kruške i stavite ih u sokovnik. Trebali biste dobiti oko litru soka. Ulijte ga u lonac, dodajte šećer i limunsku kiselinu te oko dvije litre vode. Pustite da kuha, povremeno miješajući da se šećer potpuno rastopi, dok ne zakipi.
  2. Žlicom skidajte pjenu kako se bude stvarala. Kad je više ne bude, znači da je sirup gotov. Ulijte ga u zagrijane boce, zatvorite i kad se ohladi, čuvajte na hladnome mjestu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr