Sirup od naranči

S obzirom na to da je korica voća bitna za sirupe, najbolje je upotrijebiti neprskano voće.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 588

Potrebno vam je

  • 4000 g naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2000 g šećer, kristal
  • 1 l voda
  • 5 mala žlica limunska kiselina

Priprema

  1. Operite dobro naranče prije korištenja. Naribajte korice dva kg naranči. Iscijedite sve naranče tako da dobijete dvije litre soka koji zatim procijedite. Stavite šećer i vodu da zakuhaju, a onda ih kuhajte još pet minuta.
  2. Zatim dodajte sok od naranči i naribanu koricu, promiješajte, maknite s vatre pa umiješajte limunsku kiselinu. Promiješajte i ohladite sirup. Čuvajte ga u bocama u hladnjaku.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr