gastro postao
S obzirom na to da je korica voća bitna za sirupe, najbolje je upotrijebiti neprskano voće.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 588
Potrebno vam je
- 4000 g naranča (žuto - narančasto meso)
- 2000 g šećer, kristal
- 1 l voda
- 5 mala žlica limunska kiselina
Priprema
- Operite dobro naranče prije korištenja. Naribajte korice dva kg naranči. Iscijedite sve naranče tako da dobijete dvije litre soka koji zatim procijedite. Stavite šećer i vodu da zakuhaju, a onda ih kuhajte još pet minuta.
- Zatim dodajte sok od naranči i naribanu koricu, promiješajte, maknite s vatre pa umiješajte limunsku kiselinu. Promiješajte i ohladite sirup. Čuvajte ga u bocama u hladnjaku.
Izvor Skuhatćute