Skuta s jagodama, medom i pistacijama

Slatko-slane kombinacije izazov su za sve koji uživaju u hrani
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 211

Potrebno vam je

  • 200 g skuta
  • 400 g jagode
  • 2 žlica med, vrcani
  • 50 g pistacije

Priprema

  1. Jagode su sjajno voće za lagane ljetne deserte. Slažu se uz slatko i slano zbog kiselkastog okusa. Pripremite ih kao iznenađenje za kraj objeda bez kuhanja i pečenja.
  2. Svježe i nešto krupnije jagode operite i narežite na polovice.
  3. Očistite pistacije – preporučili bismo ipak neslane – te ih nožem grubo nasjeckajte na nepravilne krupnije komade.
  4. Domaću skutu ohladite i s dvije žlice oblikujte u kuglice.
  5. Slažite na tanjur koji ste ohladili kako se sir ne bi prebrzo zagrijao.
  6. Na skutu složite polovice jagoda te pokapajte s vrlo malo meda.
  7. Po voću i medu pospite pistacije koje će se zalijepiti za slatki dio i neće se prosipati po tanjuru.
  8. Gurmanima ponudite ekstra djevičansko maslinovo ulje koje će pokapati po izboru.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr