gastro postao
                                            
                                        
                                    Slatko-slane kombinacije izazov su za sve koji uživaju u hrani
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 200 g skuta
 - 400 g jagode
 - 2 žlica med, vrcani
 - 50 g pistacije
 
Priprema
- Jagode su sjajno voće za lagane ljetne deserte. Slažu se uz slatko i slano zbog kiselkastog okusa. Pripremite ih kao iznenađenje za kraj objeda bez kuhanja i pečenja.
 - Svježe i nešto krupnije jagode operite i narežite na polovice.
 - Očistite pistacije – preporučili bismo ipak neslane – te ih nožem grubo nasjeckajte na nepravilne krupnije komade.
 - Domaću skutu ohladite i s dvije žlice oblikujte u kuglice.
 - Slažite na tanjur koji ste ohladili kako se sir ne bi prebrzo zagrijao.
 - Na skutu složite polovice jagoda te pokapajte s vrlo malo meda.
 - Po voću i medu pospite pistacije koje će se zalijepiti za slatki dio i neće se prosipati po tanjuru.
 - Gurmanima ponudite ekstra djevičansko maslinovo ulje koje će pokapati po izboru.
 
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši