gastro postao
Slatko-slane kombinacije izazov su za sve koji uživaju u hrani
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 200 g skuta
- 400 g jagode
- 2 žlica med, vrcani
- 50 g pistacije
Priprema
- Jagode su sjajno voće za lagane ljetne deserte. Slažu se uz slatko i slano zbog kiselkastog okusa. Pripremite ih kao iznenađenje za kraj objeda bez kuhanja i pečenja.
- Svježe i nešto krupnije jagode operite i narežite na polovice.
- Očistite pistacije – preporučili bismo ipak neslane – te ih nožem grubo nasjeckajte na nepravilne krupnije komade.
- Domaću skutu ohladite i s dvije žlice oblikujte u kuglice.
- Slažite na tanjur koji ste ohladili kako se sir ne bi prebrzo zagrijao.
- Na skutu složite polovice jagoda te pokapajte s vrlo malo meda.
- Po voću i medu pospite pistacije koje će se zalijepiti za slatki dio i neće se prosipati po tanjuru.
- Gurmanima ponudite ekstra djevičansko maslinovo ulje koje će pokapati po izboru.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši