gastro postao
Slatko-slane kombinacije izazov su za sve koji uživaju u hrani
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 200 g skuta
- 400 g jagode
- 2 žlica med, vrcani
- 50 g pistacije
Priprema
- Jagode su sjajno voće za lagane ljetne deserte. Slažu se uz slatko i slano zbog kiselkastog okusa. Pripremite ih kao iznenađenje za kraj objeda bez kuhanja i pečenja.
- Svježe i nešto krupnije jagode operite i narežite na polovice.
- Očistite pistacije – preporučili bismo ipak neslane – te ih nožem grubo nasjeckajte na nepravilne krupnije komade.
- Domaću skutu ohladite i s dvije žlice oblikujte u kuglice.
- Slažite na tanjur koji ste ohladili kako se sir ne bi prebrzo zagrijao.
- Na skutu složite polovice jagoda te pokapajte s vrlo malo meda.
- Po voću i medu pospite pistacije koje će se zalijepiti za slatki dio i neće se prosipati po tanjuru.
- Gurmanima ponudite ekstra djevičansko maslinovo ulje koje će pokapati po izboru.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši
med
jagode
skuta
pistacija
slastica
niskokaloricna prehrana
desert
ručak
večera
ljeto
proljeće
hladna priprema