Slađe ne može: Brze banane s medom i cimetom

Thinkstock
Medene banane koje će vas osvojiti na prvu poželjet ćete pripremati svakodnevno
Vidi originalni članak

Toliko su lagane za pripremu da ćete ih poželjeti uvrstiti na svoj svakodnevni meni. Banane popržite na maslinovom ulju ili maslacu, ovisno o tome kakvu aromu želite postići. Prelijte ih umakom od meda i pustite da se povežu. Poslužiti ih možete same ili kao dodatak kakvom biskvit kolaču, sladoledu, palačinkama ili kremi.

Potrebno vam je:

  • 1 banana
  • 1 žlica meda
  • Prstohvat cimeta
  • Maslinovo ulje ili maslac

Postupak pripreme:

  1. Lagano nauljite tavu.
  2. Banane nasjeckajte na ploške.
  3. Na srednjoj vatri posložite banane u krug i pecite ih oko minutu do dvije sa svake strane.
  4. Za to vrijeme pripremite glazuru od meda i jedne žlice vode ili limunovog soka.
  5. Banane maknite s tave, prebacite ih na tanjur, a dok su još vruće, prelijte ih umakom od meda.
  6. Ohladite i pospite cimetom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr