Recepti 29. prosinca 2016.

Desert dana: Čokoladna rolada s bananom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte spoj čokolade i banane u sočnom kolaču. Oduševit će vas!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 110 g šećer, kristal
  • 25 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 125 g tamna čokolada
  • 250 g mascarpone
  • 160 g karamel krema
  • 1 kom banane
  • 150 g čokolada s karamelom

Priprema

  1. Izmiksajte žumanjke i šećer. Dodajte kakao i brašno te izmiješajte. Dodajte čokoladu i dvije žlice kipuće vode pa izmiješajte. Izmiksajte bjelanjke pa ih dodajte u čokoladnu smjesu. Izlijte smjesu u kalup za roladu obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite 12 min na 180°c.
  2. Pospite kakaom, pokrijte papirom za pečenje pa izvrnite kolač. Zarolajte kolač u papir i hladite 20 min.
  3. U zdjeli izmiješajte mascarpone, karamel-kremu, nasjeckane čokoladice i narezanu bananu. Odrolajte kolač, premažite ga nadjevom pa ponovno zarolajte.
  4. Pokrijte i stavite u hladnjak na pola sata. Pospite ga kakaom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.