Slanutak s ječmom i feta sirom

Thinkstock
Brzinska priprema ukusnog glavnog jela ili međuobroka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 470

Potrebno vam je

  • 1 šalica ječam
  • 1 žličica ulje maslinovo
  • 2 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 2 šalica slanutak, konzerva
  • 100 g feta sir
  • 200 g cherry rajčice
  • 2 žlica list bosiljka
  • 2 žlica limunov sok
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar

Priprema

  1. Na jednoj žličici zagrijanog ulja popržite sjemenke suncokreta do zlatno smeđe boje, oko 5 min uz miješanje. Ostavite ih da se ohlade.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte kuhani ječam, slanutak i sjemenke. Dodajte nadrobljeni feta sir, rajčice narezane na četvrtine i bosiljak.
  3. Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te sve promiješajte.
Posjeti Gastro.hr