gastro postao
                                            
                                        
                                    Brzinska priprema ukusnog glavnog jela ili međuobroka
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 470
Potrebno vam je
- 1 šalica ječam
 - 1 žličica ulje maslinovo
 - 2 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
 - 2 šalica slanutak, konzerva
 - 100 g feta sir
 - 200 g cherry rajčice
 - 2 žlica list bosiljka
 - 2 žlica limunov sok
 - 3 žlica ulje maslinovo
 - 1 prstohvat sol
 - 1 prstohvat papar
 
Priprema
- Na jednoj žličici zagrijanog ulja popržite sjemenke suncokreta do zlatno smeđe boje, oko 5 min uz miješanje. Ostavite ih da se ohlade.
 - U većoj zdjeli pomiješajte kuhani ječam, slanutak i sjemenke. Dodajte nadrobljeni feta sir, rajčice narezane na četvrtine i bosiljak.
 - Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te sve promiješajte.