gastro postao
Brzinska priprema ukusnog glavnog jela ili međuobroka
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 470
Potrebno vam je
- 1 šalica ječam
- 1 žličica ulje maslinovo
- 2 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 2 šalica slanutak, konzerva
- 100 g feta sir
- 200 g cherry rajčice
- 2 žlica list bosiljka
- 2 žlica limunov sok
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat papar
Priprema
- Na jednoj žličici zagrijanog ulja popržite sjemenke suncokreta do zlatno smeđe boje, oko 5 min uz miješanje. Ostavite ih da se ohlade.
- U većoj zdjeli pomiješajte kuhani ječam, slanutak i sjemenke. Dodajte nadrobljeni feta sir, rajčice narezane na četvrtine i bosiljak.
- Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom te sve promiješajte.