Slasna i jednostavna kombinacija pizze i tortilja

Getty Images
Spojite dva omiljena jela u jednu neodoljivu kombinaciju!
Vidi originalni članak

Ako vam je teško odlučiti hoćete li večerati tortilje ili pizzu – nemojte se opterećivati donošenjem odluka. Jednostavno ispecite ovu divnu tortilja-pizzu .

Ovo je brzinski i praktičan obrok za koji će vam trebati 20-ak minuta. Nećete morati mijesiti tijesto ni čekati da se digne, a izgledom i okusom će podsjećati na pizzu. 

 

Jeste li znali za ovo jelo... Flatbread – jednostavniji od pizze, slasniji od tortilja

 

Sastojci:

  • 400 g mljevene junetine
  • 6 tortilja
  • Konzerva graha (400 g)
  • 150 g naribanog sira
  • 5,6 cherry rajčica
  • Crne masline
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Zagrijte tavu i dodajte mljevenu junetinu. Pecite nekoliko minuta, miješajte, a potom ocijedite višak masnoće.
  3. Vratite na vatru, začinite i pecite još minutu, dvije.
  4. Tortilje rasporedite po limu za pečenje, dodajte grah, a zatim i pripremljenu junetinu i malo sira. Preklopite drugom tortiljom i ponovite postupak. Završite s rajčicama i maslinama.
  5. Pecite 10 – 12 minuta, sve dok se sir ne rastopi.

 

ručak za pet Špageti-pizza: Neodoljiv spoj talijanske kuhinje

 

Poslužite uz kiselo vrhnje ili ljuti umak.

 

Posjeti Gastro.hr