gastro postao
Spojite dva omiljena jela u jednu neodoljivu kombinaciju!
Ako vam je teško odlučiti hoćete li večerati tortilje ili pizzu – nemojte se opterećivati donošenjem odluka. Jednostavno ispecite ovu divnu tortilja-pizzu .
Ovo je brzinski i praktičan obrok za koji će vam trebati 20-ak minuta. Nećete morati mijesiti tijesto ni čekati da se digne, a izgledom i okusom će podsjećati na pizzu.
Sastojci:
- 400 g mljevene junetine
- 6 tortilja
- Konzerva graha (400 g)
- 150 g naribanog sira
- 5,6 cherry rajčica
- Crne masline
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
- Zagrijte tavu i dodajte mljevenu junetinu. Pecite nekoliko minuta, miješajte, a potom ocijedite višak masnoće.
- Vratite na vatru, začinite i pecite još minutu, dvije.
- Tortilje rasporedite po limu za pečenje, dodajte grah, a zatim i pripremljenu junetinu i malo sira. Preklopite drugom tortiljom i ponovite postupak. Završite s rajčicama i maslinama.
- Pecite 10 – 12 minuta, sve dok se sir ne rastopi.
Poslužite uz kiselo vrhnje ili ljuti umak.