Recepti 11. studenoga 2018.

Špageti-pizza: Neodoljiv spoj talijanske kuhinje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špageti-pizza zanimljiva je i jednostavna kombinacija koja spaja divnu tjesteninu s klasičnim nadjevima za pizzu.

Ako vam je dosadilo tijesto za pizzu, svakako isprobajte ovu zanimljivu i hrskavu podlogu od omiljenih špageta. Nadjenite po želji, a savjetujemo vam da ne štedite na umaku od rajčice i siru. Uz par listova bosiljka dobit ćete nevjerojatan miks tradicije i pop kulture kojem nitko u vašoj obitelji neće moći odoljeti. 

 

Možda vas zanima... Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto Špajza

 

Sastojci:

  • 400 g špageta
  • 150 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • 100 g gaude
  • 100 g naribane mozzarelle


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 i pripremite dublju tavu promjera barem 30 cm.
  2. Skuhajte špagete u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju, a potom ih procijedite.
  3. U maloj posudici umutite jaja s mlijekom i soli. 
  4. Špagete pomiješajte sa smjesom jaja i sirevima. 
  5. Prebacite ih u tavicu i pecite 15 minuta. Izvadite, dodajte nadjev, smanjite temperaturu na 180 i pecite još 20-25 minuta, dok sir u nadjevu ne počne bubriti.

 

Pizza pečena u tavi Možda vas zanima... PIZZA IZ TAVE U omiljenom jelu uživaj za pola sata Recepti

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.