gastro postao
Špageti-pizza zanimljiva je i jednostavna kombinacija koja spaja divnu tjesteninu s klasičnim nadjevima za pizzu.
Ako vam je dosadilo tijesto za pizzu, svakako isprobajte ovu zanimljivu i hrskavu podlogu od omiljenih špageta. Nadjenite po želji, a savjetujemo vam da ne štedite na umaku od rajčice i siru. Uz par listova bosiljka dobit ćete nevjerojatan miks tradicije i pop kulture kojem nitko u vašoj obitelji neće moći odoljeti.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 150 ml mlijeka
- 2 jaja
- Prstohvat soli
- 100 g gaude
- 100 g naribane mozzarelle
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 i pripremite dublju tavu promjera barem 30 cm.
- Skuhajte špagete u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju, a potom ih procijedite.
- U maloj posudici umutite jaja s mlijekom i soli.
- Špagete pomiješajte sa smjesom jaja i sirevima.
- Prebacite ih u tavicu i pecite 15 minuta. Izvadite, dodajte nadjev, smanjite temperaturu na 180 i pecite još 20-25 minuta, dok sir u nadjevu ne počne bubriti.
Uživajte!