Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

Getty Images
Za večeru posluži kremaste zapečene njoke s keljom i dvije vrste sira!
Vidi originalni članak

Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju sira, mirisu limuna , teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.

Dobar tek!

 

talijanski spacijalitet Njoki od ricotte koji se tope u ustima

 


Sastojci:

  • 800 g njoka
  • 250 g očišćenog i narezanog kelja
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 50 g naribanog cheddara
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica limunove korice

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Namasti duboku posudu za pečenje
  2. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Minutu prije no što se skuhaju ubaci i kelj. Čim se njoki dignu na površinu vode, makni s vatre i procijedi.
  3. U tavi zagrij maslac i dodaj nasjeckani češnjak. Nakon minute dodaj brašno i brzo miješaj, a potom ulij mlijeko. Miješaj dok se ne zgusne.
  4. U gotovi umak ubaci cheddar i limunovu koricu.
  5. Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, prelij umakom i promiješaj. 
  6. Rasporedi naribani parmezan i peci oko 20 minuta.

 

dok pada kiša... Fantastično: Njoki na pet sjajnih načina!

 

Posluži toplo!

 

Posjeti Gastro.hr