Slasna torta od kestena i čokolade

Dočarajte gastronomiju jeseni uz desert od kuhanih kestena u kombinaciji s čokoladom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 322

Biskvit

  • 1500 g kesten
  • 130 g čokolada
  • 6 kom jaje kokošje
  • 5 g prašak za pecivo

Nadjev

  • 90 g šećer, kristal
  • 3 žlica tamni rum
  • 130 g maslac, slani

Glazura

  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 100 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Propasirajte kuhane kestene. Žumanjke istucite sa šećerom. U smjesu dodajte čokoladu te 400 g mljevenih kestena.
  2. Umiješajte istučene bjelanjke. Pecite smjesu u kalupu i prerežite u dvije kore. Od ruma, kestena, šećera i maslaca napravite kremu za tortu. Nadjenite biskvit, preklopite i polijte glazurom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr