gastro postao
Dočarajte gastronomiju jeseni uz desert od kuhanih kestena u kombinaciji s čokoladom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 322
Biskvit
- 1500 g kesten
- 130 g čokolada
- 6 kom jaje kokošje
- 5 g prašak za pecivo
Nadjev
- 90 g šećer, kristal
- 3 žlica tamni rum
- 130 g maslac, slani
Glazura
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 100 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Propasirajte kuhane kestene. Žumanjke istucite sa šećerom. U smjesu dodajte čokoladu te 400 g mljevenih kestena.
- Umiješajte istučene bjelanjke. Pecite smjesu u kalupu i prerežite u dvije kore. Od ruma, kestena, šećera i maslaca napravite kremu za tortu. Nadjenite biskvit, preklopite i polijte glazurom.
Izvor Skuhatćute