Slasne mesne okruglice u zagrljaju kiselog kupusa

Shutterstock Mljeveno meso i kiseli kupus - zvuči kao sarma, ima okus kao sarma, a nije sarma
Nevjerojatan spoj okusa i hrane u jednoj novoj, divnoj priči!
Vidi originalni članak

Mesne okruglice pronašle su novu ljubav! Više to nije samo uobičajeni umak od rajčice, sada su pripremljene s neizostavnim zimskim klasikom - kiselim kupusom!

Ako se pitate kakvog bi to okusa moglo biti, prisjeti se okusa sarme! Samo što je ovo još i bolje! 

Posluži ih tople, s kuhanim krumpirom i uživaj u predivnom spoju okusa!

Mesne okruglice s kiselim kupusom

Sastojci (za mesne okruglice):

  • 450 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 1 veliki luk, nasjeckan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, narezana na ploškice
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 komad kruha bez korice, oko 60 g
  • 1 jaje
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1/2 - 1 žličica soli
  • Mljeveni papar

Sastojci (za kiseli kupus):

  • 500 g narezanog kiselog kupusa 
  • 3 listića lovora
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 1 žlica šećera
  • 2 uvrh pune žlice kremastog sira
  • 100 ml mlijeka
  • sol i papar

zimski favorit Kako napraviti najbolju sarmu? Znamo sve trikove

 

Priprema:

  1. ​ Mesne okruglice: Namoči kruh u hladnoj vodi i ocijedi ga. Meso pomiješati s mljevenom paprikom, paprom, soli, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesiti namočeni kruh. Rukom dobro izraditi smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikovati u kuglice.
  2. Kiseli kupus: U veći lonac stavi kiseli kupus, lovor, pasiranu rajčicu i šećer - promiješaj pa prelij vodom da prekrije gotovo sav kupus. Zakuhati na srednjoj temperaturi. Smanji temperaturu na najnižu pa dodaj mesne okruglice, poklopi i i kuhaj 20 minuta - dok se meso ne skuha. 
  3. U manjoj posudi, izmiješaj mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelij u lonac s okruglicama i kupusom - promiješaj pažljivo i po potrebi još posoli i popapri.
  4. Posluži toplo uz komad svježeg kruha, kuhani krumpir ili s malo kiselog vrhnja.

Omiljena jela Zimske delicije: Top 10 jela s kiselim kupusom

 

 

Posjeti Gastro.hr