Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus
Mesne okruglice pronašle su novu ljubav! Više to nije samo uobičajeni umak od rajčice, sada su pripremljene uz neizostavan zimski klasik -kiseli kupus! Ako se pitaš kakav okus bi moglo imati ovo jelo, prisjeti se okusa sarme! Samo što je ovo još i bolje!
Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus
Mesne okruglice s kiselim kupusom posluži tople,s pire krumpirom i uživaj u predivnim okusima zime!
Za mesne okruglice:Namoči kruh u hladnoj vodi i ocijedi ga. Meso pomiješati s mljevenom paprikom, paprom, soli, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesiti namočeni kruh. Rukom dobro izraditi smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikovati u kuglice.
Za kiseli kupus:U veći lonac stavi kiseli kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješaj pa prelij vodom da prekrije gotovo sav kupus. Zakuhati na srednjoj temperaturi. Smanji temperaturu na najnižu pa dodaj mesne okruglice, poklopi i i kuhaj 20 minuta - dok se meso ne skuha.
U manjoj posudi, izmiješaj mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelij u lonac s okruglicama i kupusom - promiješaj pažljivo i po potrebi još posoli i popapri.
Posluži toplo uz komad svježeg kruha, kuhani (pire) krumpir i s malo kiselog vrhnja.