Recepti Svinjetina 15. prosinca 2024.

Mesne okruglice s kiselim kupusom - zvuči kao sarma, ali nije sarma

Svinjetina
25 MIN
31 MIN
4
SREDNJE
Mesne okruglice i kiseli kupus
Mljeveno meso i kiseli kupus - zvuči kao sarma, ima okus kao sarma, a nije sarma
foto: Shutterstock
Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus

Mesne okruglice pronašle su novu ljubav! Više to nije samo uobičajeni umak od rajčice, sada su pripremljene uz neizostavan zimski klasik - kiseli kupus! Ako se pitaš kakav okus bi moglo imati ovo jelo, prisjeti se okusa sarme! Samo što je ovo još i bolje! 

Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus

Mesne okruglice s kiselim kupusom posluži tople, s pire krumpirom i uživaj u predivnim okusima zime!

kiseli kupus | Author: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL Kiseli kupus - divna zimska namirnica foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Mesne okruglice s kiselim kupusom
25 MIN
pripreme
31 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
MESNE OKRUGLICE
Sastojci
  • Mljeveno meso - miješano 450 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Listići svježeg peršina 1 žlica
  • Kruh 60 g
  • Jaje 1 kom
  • Slatka paprika (u prahu) 1 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Za mesne okruglice: Namoči kruh u hladnoj vodi i ocijedi ga. Meso pomiješati s mljevenom paprikom, paprom, soli, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesiti namočeni kruh. Rukom dobro izraditi smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikovati u kuglice.


  2. Za kiseli kupus: U veći lonac stavi kiseli kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješaj pa prelij vodom da prekrije gotovo sav kupus. Zakuhati na srednjoj temperaturi. Smanji temperaturu na najnižu pa dodaj mesne okruglice, poklopi i i kuhaj 20 minuta - dok se meso ne skuha. 


  3. U manjoj posudi, izmiješaj mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelij u lonac s okruglicama i kupusom - promiješaj pažljivo i po potrebi još posoli i popapri.


  4. Posluži toplo uz komad svježeg kruha, kuhani (pire) krumpir i s malo kiselog vrhnja.


KISELI KUPUS
Sastojci
  • Kiseli kupus 500 g
  • Lovorov list 3 kom
  • Pire od rajčice 1 žlica
  • Šećer 1 žlica
  • Krem sir 2 žlica
  • Mlijeko 100 ml
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
kiseli kupus Možda vas zanima... Kiseli kupus na 10 ukusnih i slasnih načina Recepti Sarma Možda vas zanima... Kako napraviti najbolju sarmu? Znamo sve trikove Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.