Odlični popečci od slanutka i tikvica

SHUTTERSTOCK Popečci od slanutka i tikvica
Sezonu tikvica iskoristi i za pripremu odličnih popečaka
Vidi originalni članak

Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere.

Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!

 

začinjeno s ljubavlju Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa

 

Popečci od slanutka i tikvica

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka (400 g)
  • 1 manji luk
  • 3 šalice tikvice
  • 4 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • svježi peršin
  • svježi bosiljak
  • papar

Postupak:

  1. Oguli i naribaj tikvice pa ocijedi višak tekućine.
  2. U blenderu usitni slanutak iz konzerve do željene teksture. Preporučujemo da ga ipak ne izblendaš u glatku smjesu nalik pašteti, već ostaviš pokoji veći komad. 
  3. Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
  4. Na kraju dodaj sol, papar i sitno sjeckani peršin te bosiljak.
  5. Rukama oblikuj popečke. Ako su previše rahli i mrve se, dodaj žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak. Kuglice lagano pritisni kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljaj ih u brašno.
  6. Peci na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane.

Dobar tek! 

 

dobar tek! Fritata s tikvicama - brzinski ručak za radni tjedan

 

Posjeti Gastro.hr