Recepti 10. kolovoza 2020.

Odlični popečci od slanutka i naribanih tikvica

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonu tikvica iskoristi i za pripremu odličnih popečaka

Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere.

Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka (400 g)
  • 1 manji luk
  • 3 šalice tikvice
  • 4 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • Peršin, bosiljak
  • Papar

Priprema:

  1. Oguli i naribaj tikvice pa ocijedi višak tekućine.
  2. U blenderu usitni slanutak iz konzerve do željene teksture. Preporučujemo da ga ipak ne izblendate u glatku smjesu nalik pašteti, već ostavite pokoji veći komad. 
  3. Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
  4. Na kraju dodaj sol, papar i sitno sjeckani peršin te bosiljak.
  5. Rukama oblikuj popečke. Ako su previše rahli i mrve se, dodaj žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak. Kuglice lagano pritisni kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljaj ih u brašno.
  6. Peci na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane.

Dobar tek! 

 

Možda vas zanima... Fritata s tikvicama - brzinski ručak za radni tjedan Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Vedrančić 05:28 18. Kolovoz 2020.

    Recept je totalni promašaj i glupost. Onaj tko ga je objavio nije sigurno radio ovo po ovim uputama i s ovim omjerima sastojaka jer ne samo da je neukusno i bezlično, nego se s ovim omjerima ne mogu uopće formirati ... prikaži još! pljeskavice pošto je smjesa prevodenasta. Ni Isus iz ovog ne bi mogao složiti pljeskavicu. A i ništa čudno kad se nije ni potrudio/la napisati suvisle i konkretne količine nego barata izrazima 3 šalice (kolike - od 1 dl ili od 3??????) i slično...užas...žalibože vremena i materijala!