Slasni muffini s višnjama i komadićima čokolade

Stockfood
Budući da na tržnici još uvijek možeš kupiti mirisne višnje, krajnje je vrijeme da s tobom podijelimo i jedan klasičan recept za muffine...
Vidi originalni članak

Muffini su još uvijek popularni baš zbog toga što se recept lako može prilagoditi godišnjem dobu i dostupnim sezonskim namirnicama.

Ovog puta su u pitanju višnje, čija sezona traje od lipnja do kolovoza. Predlažemo da kupitš veću količinu, napraviš džem i višnjevac te nekoliko deserata sa svježim višnjama. Ostatak sačuvaj u šećeru ili zamrzni kako bi mogla uživati cijele godine.

 

MLJAC Crvena rapsodija: Kolač s višnjama

 

Sastojci:

  • 200 g integralnog brašna
  • 130 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g tamne čokolade
  • 200 g višanja bez koštica
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Premaži 12 kalupa za muffine maslacem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj zdjeli izmiksaj jaja s mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije.
  4. Sjedini suhe i mokre sastojke i promiješaj drvenom žlicom.
  5. Ubaci višnje i nasjeckanu čokoladu i promiješaj.
  6. Podijeli smjesu u kalupe i peci otprilike 20 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
  7. Ohladi prije posluživanja.

 

Iskoristite ostatke Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

 

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr