Recepti 2259 prikaza 09. lipnja 2019.

Slasni muffini s višnjama i komadićima čokolade

Stockfood

Powered by:

Budući da ćete uskoro na tržnici moći kupiti i mirisne višnje, krajnje je vrijeme da s vama podijelimo i jedan klasičan (i uspješan) recept.

Muffini su još uvijek popularni baš zbog toga što se recept lako može prilagoditi godišnjem dobu i dostupnim sezonskim namirnicama.

Ovog puta su u pitanju višnje, čija sezona traje od lipnja do kolovoza. Predlažemo vam da kupite veću količinu, napravite džem i višnjevac i nekoliko deserata sa svježim višnjama. Ostatak sačuvajte u šećeru ili zamrznite kako bi mogli uživati cijele godine.

 

Možda vas zanima... Crvena rapsodija: Kolač s višnjama Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g integralnog brašna
  • 130 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g tamne čokolade
  • 300 g višanja bez koštica
  • Prstohvat soli

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Premažite 12 kalupa za muffine maslacem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja s mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije.
  4. Sjedinite suhe i mokre sastojke i promiješajte drvenom žlicom.
  5. Ubacite višnje i nasjeckanu čokoladu i promiješajte.
  6. Podijelite smjesu u kalupe i pecite otprilike 20 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
  7. Ohladite prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa Recepti

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.