gastro postao
                                            
                                        
                                    Budući da na tržnici još uvijek možeš kupiti mirisne višnje, krajnje je vrijeme da s tobom podijelimo i jedan klasičan recept za muffine...
                                
                                
                                    
                                
                                Muffini su još uvijek popularni baš zbog toga što se recept lako može prilagoditi godišnjem dobu i dostupnim sezonskim namirnicama.
Ovog puta su u pitanju višnje, čija sezona traje od lipnja do kolovoza. Predlažemo da kupitš veću količinu, napraviš džem i višnjevac te nekoliko deserata sa svježim višnjama. Ostatak sačuvaj u šećeru ili zamrzni kako bi mogla uživati cijele godine.
Sastojci:
- 200 g integralnog brašna
 - 130 g glatkog brašna
 - 100 g šećera
 - 1 žličica praška za pecivo
 - 300 ml mlijeka
 - 100 ml ulja
 - 1 veliko jaje
 - 1 žličica ekstrakta vanilije
 - 100 g tamne čokolade
 - 200 g višanja bez koštica
 - Prstohvat soli
 
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Premaži 12 kalupa za muffine maslacem.
 - U jednoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
 - U drugoj zdjeli izmiksaj jaja s mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije.
 - Sjedini suhe i mokre sastojke i promiješaj drvenom žlicom.
 - Ubaci višnje i nasjeckanu čokoladu i promiješaj.
 - Podijeli smjesu u kalupe i peci otprilike 20 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
 - Ohladi prije posluživanja.
 
Uživaj!