gastro postao
Budući da na tržnici još uvijek možeš kupiti mirisne višnje, krajnje je vrijeme da s tobom podijelimo i jedan klasičan recept za muffine...
Muffini su još uvijek popularni baš zbog toga što se recept lako može prilagoditi godišnjem dobu i dostupnim sezonskim namirnicama.
Ovog puta su u pitanju višnje, čija sezona traje od lipnja do kolovoza. Predlažemo da kupitš veću količinu, napraviš džem i višnjevac te nekoliko deserata sa svježim višnjama. Ostatak sačuvaj u šećeru ili zamrzni kako bi mogla uživati cijele godine.
Sastojci:
- 200 g integralnog brašna
- 130 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 300 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g tamne čokolade
- 200 g višanja bez koštica
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Premaži 12 kalupa za muffine maslacem.
- U jednoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli izmiksaj jaja s mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije.
- Sjedini suhe i mokre sastojke i promiješaj drvenom žlicom.
- Ubaci višnje i nasjeckanu čokoladu i promiješaj.
- Podijeli smjesu u kalupe i peci otprilike 20 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
- Ohladi prije posluživanja.
Uživaj!