Kolumne 10. ožujka 2018.

Crvena rapsodija: Kolač s višnjama

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Svakako isprobajte ovaj brzi kremasti kolač naše blogerice Gracijele.

Ako ste ljubitelj višanja uz kombinaciju lagane kreme od vanilije, ovaj će vam se kolač zasigurno svidjeti! Priprema je veoma jednostavna i oduzet će vam zaista malo vremena.

 

Možda vas zanima... Mirisan kolač od mrkve i jabuke s cimetom Kolumne

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i Facebook stranici!  


Možda vas zanima... Kraljica prhkog tijesta: Franjina pita Kolumne
 

SASTOJCI:

Podloga:

  • 250 g Petit keksa

Nadjev s višnjama:

  • 300 ml vode
  • 200 ml soka od višanja iz kompota
  • 150 gr griza
  • 180 gr šećera
  • 1 teglica očišćenih višanja

Žuta krema:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu

Dekoracija:

  • 250 ml vrhnja za šlag

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

PRIPREMA:

  1. U lonac uliti vodu i sok od višanja.Kada zavrije odmaknuti s vatre i dodati griz.Dobro razmutiti i vratiti da se skuha nekoliko minuta,uz neprestano miješanje.
  2. Dodati višnje i šećer.Sve miješati na laganoj temperaturi 1-2 minute.
  3. U kalup posložiti Petit kekse.Vruću smjesu s višnjama izliti na kekse i poravnati.Zatim staviti na hlađenje.
  4. Pudinge pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mlijeka koje smo odvojili od pripremljenih 750 ml.Ostatak staviti skuhati.Kada mlijeko provrije umutiti pudinge sa šećerom.Kuhati na laganoj vatri i miješati dok se ne zgusne.Staviti na hlađenje.
  5. Margarin sobne temperature pjenasto izraditi sa šećerom u prahu,zatim dodati u ohlađeni puding.
  6. Žutu kremu rasporediti preko kreme od višanja.
  7. Zatim umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.

Mala napomena: Ja sam koristila kalup promjera 40×25 cm.

Razveselite svoje nepce i isprobajte ovu ukusnu slasticu! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.