Ako ste ljubitelj višanja uz kombinaciju lagane kreme od vanilije, ovaj će vam se kolač zasigurno svidjeti! Priprema je veoma jednostavna i oduzet će vam zaista malo vremena.
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i Facebook stranici!
SASTOJCI:
Podloga:
- 250 g Petit keksa
Nadjev s višnjama:
- 300 ml vode
- 200 ml soka od višanja iz kompota
- 150 gr griza
- 180 gr šećera
- 1 teglica očišćenih višanja
Žuta krema:
- 2 pudinga od vanilije
- 3 žlice šećera
- 750 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
Dekoracija:
- 250 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- U lonac uliti vodu i sok od višanja.Kada zavrije odmaknuti s vatre i dodati griz.Dobro razmutiti i vratiti da se skuha nekoliko minuta,uz neprestano miješanje.
- Dodati višnje i šećer.Sve miješati na laganoj temperaturi 1-2 minute.
- U kalup posložiti Petit kekse.Vruću smjesu s višnjama izliti na kekse i poravnati.Zatim staviti na hlađenje.
- Pudinge pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mlijeka koje smo odvojili od pripremljenih 750 ml.Ostatak staviti skuhati.Kada mlijeko provrije umutiti pudinge sa šećerom.Kuhati na laganoj vatri i miješati dok se ne zgusne.Staviti na hlađenje.
- Margarin sobne temperature pjenasto izraditi sa šećerom u prahu,zatim dodati u ohlađeni puding.
- Žutu kremu rasporediti preko kreme od višanja.
- Zatim umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Mala napomena: Ja sam koristila kalup promjera 40×25 cm.
Razveselite svoje nepce i isprobajte ovu ukusnu slasticu!