Slasni složenac od krumpira i gljiva - brz i jednostavan!

Thinkstock
Jednostavne okuse gljiva i krumpira spojite u slasnom složencu koji će biti odličan prilog, ali i sjajno samostalno jelo.
Vidi originalni članak

Dok se krumpir kuha, pirjajte gljive, dodajte im slanine za dodatnu aromu, a zatim sve zajedno posložite u posudu za pečenje i zapecite s finim ribanim sirom. Složenac možete poslužiti samog, uz kakvu dobru, jednostavnu sezonsku salatu ili pak kao prilog odrescima i raskošnim mesnim umacima.

 

Kakav spoj! Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira

Posloži, zapeci, uživaj! Složenac od tikvica i krumpira - genijalna brzinska kombinacija

 


Potrebno vam je:

  • 300 g šampinjona
  • 1 luk
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • 700 g krumpira
  • 2 žlica sitno sjeckanog lista peršina
  • 70 g sitno sjeckane slanine
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 žlice mlijeka 
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Očišćene krumpire narežite na kockice i do pola skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Šampinjone očistite i narežite. 
  3. Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte na ulju dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckanu slaninu.
  4. Dodajte gljive te pirjajte 5 min. 
  5. Podlijte juhom te posolite i popaprite. Pirjajte dok gljive ne omekšaju, a pri kraju dodajte brašno.
  6. Krumpire zgnječite, dodajte mlijeko, vrhnje i maslac koji ste prethodno otopili te dobro promiješajte.
  7. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite pirjane gljive, smjesu od krumpira pa opet od gljive i pospite ribanim sirom. 
  8. Pecite 20-ak min na 200°c.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr