gastro postao
Ovaj složenac voljet će vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrijte u čemu je tajna!
Super jednostavan složenac od omiljenih ljetnih plodova gotov je prije nego što možete zamisliti, a poslužuje se kao glavno jelo uz zdjelu salate ili pak kao prilog mesnim i ribljim specijalitetima.
Odlično će se složiti sa sočnim mesom s grilla ili pohanim šniclama, a zbog svojih laganih okusa, divan će spoj stvoriti i uz morsku ili pak riječnu ribu.
Potrebno vam je:
- 500 g krumpira
- 300 g tikvica
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 luk ili tri mlada luka
- 50 g ribanog sira
- 100 ml mlijeka
- 1 žlica glatkog brašna
- 1 režanj češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- majčina dušica
Postupak pripreme:
- Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
- Tikvice ne gulite - samo ih narežite na ploške.
- Vatrostalnu posudu namastite maslacem te u nju složite krumpir i tikvice.
- Luk narežite na tanke kriške te pospite po krumpiru i tikvicama.
- Sve pospite majčinom dušicom.
- Razmutite brašno u mlijeku, dodajte vrhnje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i naribani muškatni oraščić.
- Prelijte preko krumpira i tikvica.
- Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša.
- Pospite naribanom gaudom i pecite još 10-15 minuta.
Dobar tek!