gastro postao
Spoj krumpira, šparoga, slanine i sira u finom složencu idealan je način za uživanje u finim sezonskim namirnicama na brz i tako ukusan način.
Slasni ručak priprema se jednostavnije nego što možete zamisliti, a ono zbog čega će vas posebice oduševiti su sezonski sastojci spojeni na najfiniji mogući način. Iskoristite sezonu šparoga, kombinirajte ih s finim domaćim sirevima i slaninom, pa sve zajedno zapecite dok se na vrhu ne pojavi hrskava korica.
Uz ovaj brz i jednostavan složenac idealno će se složiti zdjela zelene salate.
Potrebno vam je:
- 4 krumpira
- 100 g slanine
- 100 g svježeg sira
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 8 šparoga
- sol
- svježe mljeveni papar
- 8 kriški topljivog sira
Priprema:
- Krumpir skuhajte u ljusci i pustite da se ohladi. Kada je ohlađen, narežite ga na ploške.
- Na tavi prepržite na kockice nasjeckanu slaninu, a pred kraj, dodajte i očišćene i nasjeckane šparoge.
- Začinite soli i paprom i pustite da se ohladi.
- U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, vrhnje za kuhanje, sol, papar, pa dodajte šparoge i slaninu.
- U posudu slažite red krumpira, red mješavine sira, slanine i šparoga i red topivog sira. Završite s topivim sirom.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Poslužite toplo!
Dobar tek!